60 év, hatvan tanulságos eset

Kerek évfordulókor hajlamos az ember elhatározásokat tenni. Én is ezt tettem a 60. születésnapom kapcsán. Összeszedtem azt a hatvan esetet, ami az orvosi pályafutásom során valamilyen ok miatt meghatározó és tanulságos volt. Ebben voltak olyanok, amelyek a szépségükkel fogtak meg, de voltak olyanok is, amelyek a mai napig nyomasztanak.

Az esetek elsősorban a diagnosztikáról szólnak. Talán valamit ellensúlyoz abból az információáradatból, amit manapság a klinikusok a kész diagnózisok kezelési sémáihoz kapnak. Mivel a könyvet nem egy témára fókuszáló szakkönyvnek szántam, ezért személyes élményemet is megosztom néhány eset kapcsán.

A könyv struktúrájában is rendhagyó. Az eseteket gyakran egy idézet, gondolat vezeti be, amit a beteg történetéhez jellemzőnek gondoltam. Hasonló esetekkel kiegészítettem azokat az eseteket, ahol egy adott betegség sokféleségét tudtam bemutatni. Az irodalomjegyzék csak a számomra legfontosabb néhány közlést tartalmazza, beleértve saját vagy kollégáim hivatkozásait. Végül mindenkinek azt kívánom, hogy élvezettel olvassa, és minél többször tudja a saját betegei hasznára fordítani az itt szerzett tudást.

Tomcsányi János

60 év hatvan tanulságos eset

Megvásárolható a kiadóban (telefonon történő előzetes időpont-egyeztetés után) 4200 forintos kiadói áron.

Megrendelhető a megrendelés oldalunkon található űrlap segítségével, e-mailben, telefonon vagy levélben. A könyvet az átutalásos számlával együtt postai úton juttatjuk el a megadott címre. (A postázási címnek és a számlázási címnek nem kell megegyeznie.) Postaköltség 2168 Ft, amely a számlán külön tételként megjelenik.