Coronariabetegség és az EKG

A coronariabetegség napjainkra igazi „morbus hungaricus” lett. Éppen ezért kiemelkedő fontosságú ennek a betegségnek a korai felismerése és adekvát kezelése. A könyv célja, hogy ebben segítse a klinikusokat.

A coronariabetegségnek mind anatómiai szempontból, mind megjelenésében számos formája lehet. Felismerésében az EKG az egyik legegyszerűbb, legkönnyebben hozzáférhető módszer. Annak ellenére, hogy ez egy több mint 100 éves módszer, az elmúlt két évtizedben számos új felismerés született. Ezek elsősorban az akut coronariaszind­róma EKG-megjelenési formáira vonatkoznak.

Mivel a családorvostól az intervenciós kardiológusig igen nagy a klinikai jelentősége az akut coronariaszindróma EKG-felismerésének, a könyv kiemelten foglalkozik ezzel a kórformával. Ugyanakkor bemutatásra kerülnek az EKG diagnosztikus határai is, amiknek ismerete szintén nagyon fontos lehet egy konkrét eset kapcsán.

Az EKG-eltérések felismerését segíti, ha nemcsak leírásra kerül az EKG-eltérésért felelős coronariabetegség, hanem bemutatásra is. A szerző ezért minden esetben az EKG mellett demonstrálta a koronarogramon látható kóros eltérést.

Az eseteket követő EKG-t és koronarográfiát általában egy rövid üzenet is kíséri. Az egyes fejezeteket irodalmi hivatkozás egészíti ki, így aki többet szeretne az adott témáról olvasni, megtalálhatja a releváns szakmai anyagot.

A szerző didaktikus sorrendben, az új keletű anginától az infarktusig minden formát bemutat. A könyv végén bemutatásra kerülnek ritkán látható klinikai esetek is.

Coronariabetegség és az EKG

Megvásárolható a kiadóban (telefonon történő előzetes időpont-egyeztetés után) 9000 forintos kiadói áron.

Megrendelhető a megrendelés oldalunkon található űrlap segítségével, e-mailben, telefonon vagy levélben. A könyvet az átutalásos számlával együtt postai úton juttatjuk el a megadott címre. (A postázási címnek és a számlázási címnek nem kell megegyeznie.) Postaköltség 2168 Ft, amely a számlán külön tételként megjelenik.