EKG-diagnosztika haladóknak

Napjaink EKG-reneszánszát az akut coronariaszindróma hozta el a gyors és könnyen elvégezhető rutin-EKG-vizsgálattal.

A korábbi EKG-diagnosztika könnyedén című könyv azokat az EKG-eltéréseket mutatja be, amelyek jellegzetesek és ezáltal könnyedén felismerhetők. Ugyanakkor az akut myocardialis ischaemia EKG-megjelenése nagyon színes képet mutat, nem sorolható egy-két diagnosztikus kritérium alá. Ehhez társul, hogy az EKG alapján történő korai helyes döntés nagyban befolyásolja a beteg további sorsát, életkilátásainak esélyeit. E könyv célja, hogy a klasszikus EKG-eltéréseken túl bemutassa azokat az eseteket is, amikor nehéz a háttérben álló heveny myocardialis ischaemia felismerése.

Az EKG-elemzés a nyugalmi EKG-n kívül további diagnosztikus lehetőséget is rejt, ezért ebben a kötetben bemutatásra kerülnek fizikális és gyógyszeres provokációs próbák, illetve bonyolultabb ritmuszavarok és az azokat kísérő morfológiai eltérések is.

Ajánlom ezt a kötetet azoknak a kollégáknak, akiknek az orvosi munkájához hozzátartozik az EKG-ról történő véleményalkotás is.

Tomcsányi János

EKG-diagnosztika haladóknak

Megvásárolható a kiadóban (telefonon történő előzetes időpont-egyeztetés után) 6800 forintos kiadói áron.

Megrendelhető a megrendelés oldalunkon található űrlap segítségével, e-mailben, telefonon vagy levélben. A könyvet az átutalásos számlával együtt postai úton juttatjuk el a megadott címre. (A postázási címnek és a számlázási címnek nem kell megegyeznie.) Postaköltség 2168 Ft, amely a számlán külön tételként megjelenik.