A mozgásszervi ultrahangvizsgálat alapjai

Negyedik kiadás

A könyv összefoglalja és rendszerezi a mozgásszervi ultrahangvizsgálat alapjait, ismerteti a felnőttkori patológiás elváltozások ultrahang-diagnosztikáját. Az általános áttekintés után a részletes rész a különböző régiók (váll, könyök, csukló, kéz, csípő, térd, boka, Achilles, láb, vázizmok, subcutis) vizsgálati metodikáját, a transzducer helyzetének beállítási képeit, az anatómiai képletek normálultrahang megjelenését, illetve a gyakoribb patológiás elváltozásokat tartalmazza több mint 40 anatómiai sémás ábra, 250 ultrahangos kép, 55 transzducerbeállítási felvétel és 35 táblázat segítségével. A második kiadás újabb összefoglaló táblázatokkal, részben megváltozott képanyaggal, további sémás ábrákkal, negatív ultrahanglelet-sablonokkal, megújított irodalomjegyzékkel, névmutatóval bővült. Külön új fejezetben mutatunk be hétköznapi és ritkább, érdekes, tanulságos eseteket. A kétdimenziós ultrahangvizsgálat mellett végzett kiegészítő color Doppler- és power Doppler-vizsgálat jelentőségét egy külön mellékletben emeljük ki, színes felvételek összegyűjtésével.

Előszó a negyedik kiadáshoz

A könyv a mai napig is az egyetlen olyan magyar nyelvű, összefoglaló monográfia, amely kizárólag a mozgásszervi ultrahangvizsgálatok tárgykörével foglalkozik. A kezdő és az általános ultrahangvizsgálatokban jártas kollégák növekvő érdeklődése és igénye miatt jelentetjük meg a negyedik kiadást.

A gyakorlati tapasztalatokat kiemelő, összefoglaló táblázatokat, ízületenként rendszerezett negatív és patológiás képanyagot, sémás ábrákat, ultrahanglelet-sablonokat, hétköznapi és ritkább, érdekes, tanulságos eseteket tartalmazó könyv, reményeink szerint, hasznos segítség a napi gyakorlatban.

Nagy szeretettel ajánlom e kiadást minden mozgásszervi ultrahangvizsgálat iránt érdeklődő, ízületi ultrahangvizsgálatokat végző kollégának.

Farbaky Zsófia

A mozgásszervi ultrahangvizsgálat alapjai

Megvásárolható a kiadóban (telefonon történő előzetes időpont-egyeztetés után) 7800 forintos kiadói áron.

Megrendelhető a megrendelés oldalunkon található űrlap segítségével, e-mailben, telefonon vagy levélben. A könyvet az átutalásos számlával együtt postai úton juttatjuk el a megadott címre. (A postázási címnek és a számlázási címnek nem kell megegyeznie.) Postaköltség 2168 Ft, amely a számlán külön tételként megjelenik.