EKG a sürgősségi betegellátásban

Második, bővített kiadás

Ma az EKG hatalmas reneszánszát éli. A modern kardiológia az infarktusos és egyéb kritikus állapotú betegek kezelésében döntő áttörést hozott. Számos, korábban nagy halálozással járó kórkép sürgősségi kezelése a mortalitás jelentős csökkenését eredményezte. Kiderült, hogy az EKG-nak, ennek az olcsó, egyszerű és veszélytelen diagnosztikus eszköznek az azonnali regisztrálása és szakszerű interpretációja számos kórképben a súlyos beteg megfelelő helyre való irányításának és azonnali kezelésének az egyik legfontosabb segítőtársa. Az ST-elevációs infarktus prehospitális EKG-n történő diagnózisa révén jelentősen csökkenhet a reperfúziós kezelésig eltelt idő, ez szívizmot és életet ment. Tüdőembólia gyanúja esetén az akut jobb kamrai terhelés jeleinek felismerése az első lépés az azonnali thrombolyticus kezelés indikációjának felállításában. Gyógyszer-intoxikáció, feltételezett elektrolitzavar, pacemakerdiszfunkció, a különböző szapora és lassú szívritmusok gyors EKG-analízise a megfelelő terápia alkalmazásának a kulcsa.

Ezt a könyvet minden olyan egészségügyi dolgozónak ajánlom, aki akut betegek ellátásával foglalkozik. Mentőorvosok, sürgősségi osztályok orvosai, belgyógyászok, családorvosok, kardiológusok, intenzív osztályon dolgozó orvosok és ápolók, orvostanhallgatók számára „kötelező olvasmány” az EKG a sürgősségi betegellátásban.

Prof. Dr. Littmann László, Carolinas Medical Center (USA)

A könyv 730 EKG-t, koronarogramot, illetve ehhez tartozó sémás ábrát tartalmaz.

EKG a sürgősségi betegellátásban

Megvásárolható a kiadóban (telefonon történő előzetes időpont-egyeztetés után) 7200 forintos kiadói áron.

Megrendelhető a megrendelés oldalunkon található űrlap segítségével, e-mailben, telefonon vagy levélben. A könyvet az átutalásos számlával együtt postai úton juttatjuk el a megadott címre. (A postázási címnek és a számlázási címnek nem kell megegyeznie.) Postaköltség 2168 Ft, amely a számlán külön tételként megjelenik.