Syncope

Szerkesztette: Tomcsányi János

A syncope egy olyan spontán múló rosszullét, aminek számtalan oka lehet. Az esetek egy részében az életet veszélyeztető állapot első – vagy akár utolsó – tünete, míg máskor egy ártalmatlan rosszullét következménye. E két végletet ismerve találkozik az orvos az ájulásos tünetet elmondó, megélő beteggel, és döntenie kell a kivizsgálást, kezelést illetően.

Ennek a könyvnek az a célja, hogy több mint 70 eset bemutatásával szemléltesse a lehetséges okokat, szükséges vizsgálatokat, kezelési lehetőségeket és a buktatókat. Az egyes eseteket a legtöbbször egy rövid Tanulság fejezet zárja, amelyben a szerző néhány mondatban összefoglalja az eset legfontosabb üzeneteit.

A szerzők részben itthon, részben külföldön dolgozó neves szakemberek, akik nagy gyakorlattal rendelkeznek a syncopés betegek gyógyításában.

Javaslom a könyvet azoknak az orvosoknak, akik a napi gyakorlatban találkoznak, találkozhatnak ájulásos panaszokat elmondó fiatalokkal, felnőttekkel. Különösen ajánlom a fiatal pályakezdőknek, akiknek még nincs kellően nagy tapasztalatuk e betegséggel kapcsolatban. A könyv tanulmányozásával olyan ismeretekre tehetnek szert, amit egyébként sok évtizedes fáradságos munkával tudnának csak megszerezni.

Jelenleg nem kapható.

Syncope